WK voor clubteams in Marokko: weer Real Madrid of toch Flamengo?

0
18

De komende anderhalve week wordt in Marokko bepaald welke voetbalclub zich de beste van de wereld mag noemen. De FIFA Club World Cup begint vanavond met de wedstrijd tussen de Egyptische club Al-Ahly en Auckland City FC uit Nieuw-Zeeland.

De openingswedstrijd start om 20.00 uur in het stadion Ibn Batouta in Tanger.

Aan het WK voor clubteams doen de kampioenen mee van de zes continentale organisaties van de FIFA, aangevuld met een club uit het organiserende land. Omdat het Marokkaanse Wydad Casablanca vorig jaar de Afrikaanse Champions League won, is Al-Ahly als verliezend finalist ook welkom.

Namens de UEFA doet Champions Leaguewinnaar Real Madrid mee. Flamengo won de Copa Libertadores en vertegenwoordigt Latijns-Amerika.

Real Madrid en Flamengo komen pas in de halve finales op 7 en 8 februari in actie. Hun tegenstanders uit de andere continenten strijden in de eerste en tweede ronde om de andere plekken in de halve finale. De finale is op zaterdag 11 februari.

FIFA Club World Cup werd in 2000 voor het eerst gehouden, met het Braziliaanse Corinthians als winnaar. Na de tweede editie in 2005 is het jaarlijkse gehouden. De laatste winnaar was Chelsea, dat in de finale Palmeiras versloeg.

Bron: nos.nl