WK wielrennen met alleen wegwedstrijd en tijdrit in Imola

0
13

De WK wielrennen worden van 24 tot en met 27 september gehouden in het Italiaanse Imola. Dat heeft de internationale wielrenunie UCI bekendgemaakt. De WK zouden aanvankelijk in Aigle-Martigny worden gehouden, maar door de verscherpte coronamaatregelen in Zwitserland bleek dat niet mogelijk.

Het beroemde racecircuit van Imola zal als start- en finishplek van de wedstrijden fungeren. De infrastructuur van het circuit is bijzonder geschikt voor het in acht nemen van de coronamaatregelen.

Het aantal onderdelen van de WK is beperkt: er zullen alleen een wegwedstrijd en een individuele tijdrit bij de profs worden gehouden bij zowel de mannen als de vrouwen.

Volgens de ICU zijn Imola en de regio Emilia-Romagna erin geslaagd een alternatief parcours te bieden dat vergelijkbaar is Aigle-Martigny.

Het is de dertiende keer dat de WK wielrennen in Italië worden gehouden. De laatste keer was in 2013 in Florence. In 1968 waren de WK ook al eens in Imola. Toen veroverde Keetie van Oosten-Hage de wereldtitel bij de vrouwen. Bij de man won de Italiaan Vittorio Adorni.

Corona

De WK wielrennen in Aigle-Martigny, op de kalender van 20 tot en met 27 september, gingen niet door na het besluit van de Zwitserse federale overheid om het verbod op evenementen met meer dan duizend aanwezigen te verlengen tot en met september.

Na het goed verlopen NK wielrennen op en rond de VAM-berg in Drenthe, vorige maand, bood de Nederlandse wielrenunie KNWU aan om daar dit najaar de WK te organiseren. De UCI bleek echter al andere plannen te hebben.

Bron: nos.nl