Woods is sterkste van kopgroep vol grote namen en wint in Vuelta

0
96

Na een spervuur aan aanvallen is het Michael Woods gelukt om de zevende etappe in de Vuelta te winnen. Hij bleef in een boeiende finale Omar Fraile en Alejandro Valverde voor.

De top van het klassement bleef ongewijzigd. Richard Carapaz blijft de leider.

De wielerdag begon met positief nieuws: alle 684 testen van renners en stafleden waren negatief. De organisatie kreeg een compliment van Robert Gesink. “Dit is een van de betere bubbels die ik heb meegemaakt”, zei hij voorafgaand aan de etappe.

Eenmaal op de fiets raasde het peloton door Baskenland, waar vanwege het coronavirus de noodtoestand is afgekondigd, met als eindbestemming Villanueva de Valdegovia.

Onderweg moest tweemaal de Puerto de Orduña worden bedwongen, een klim van de eerste categorie: 7,8 kilometer klimmen aan 7,7% gemiddeld. Op de eerste beklimming, na zo’n 50 van de in totaal 160 kilometer, ontstond er een kopgroep van 35 man.

Kopgroep vol toppers

Toppers als Woods, Valverde, Fraile, Nans Peters en Guillaume Martin waren present, net als Jumbo-troeven Sepp Kuss en George Bennett. Ook de Nederlanders Niki Terpstra, Ide Schelling en Thymen Arensman zaten erbij.

Met het oog op de zware bergrit van woensdag (met finish bovenop de Alto de Moncalvillo) hielden de favorieten voor de eindzege ook op de tweede klim hun kruit droog.

Woods, Valverde, Martin, Fraile en Peters niet. Zij sprongen weg uit de kopgroep, waarna de Canadees in de laatste kilometer zijn jump plaatste.

Bron: nos.nl