Worst klopt Alvarado, Iserbyt troeft Aerts af bij veldrit in Nommay

0
195

De Nederlandse veldrijdster Annemarie Worst heeft in het Franse Nommay haar derde wereldbekerzege van het seizoen geboekt. Bij de mannen ging de overwinning naar de Belgische veldrijder Eli Iserbyt.

In de eindsprint hield Worst haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado en de Amerikaanse Katherine Compton achter zich. In Nommay ontbraken toppers als Lucinda Brand, Yara Kastelijn en Sanne Cant, die zich focussen op de WK veldrijden. Ook de geblesseerde Marianne Vos was er niet bij.

Eindsprint

Worst ging er direct na de start vandoor met Alvarado en de Franse kampioene Marion Norbert. De Française haakte in de derde ronde echter af en Compton voegde zich even later bij de leiders. In de sprint toonde Worst, de Europees kampioene van 2019, zich de sterkste.

“Het was spannend”, vertelde Worst na afloop. “Ook vandaag was het een mooie strijd met Ceylin, daar rekende ik vooraf al op. Ik moest nog wel opletten in de laatste ronde, maar ik had geen last van mijn rug en mijn vorm is goed.”

Alvarado (winnares in Koksijde) werd voor de vijfde keer tweede, maar behield wel de leiding in het wereldbekerklassement. Worst volgt op vijf punten.

“Dat wordt een mooie, spannende strijd volgende week”, aldus Alvarado. “Vandaag was een zware wedstrijd voor mij. Ik heb er het beste van gemaakt, maar ik ben niet echt tevreden.”

Iserbyt troeft Aerts af in Nommay

De overwinning bij de mannen kwam op naam van Eli Iserbyt. Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout Van Aert rekende de Belgische veldrijder na een zinderende strijd af met zijn landgenoot Toon Aerts.

Aerts is de leider in de stand om de wereldbeker, maar hij wist nog geen enkele race te winnen. De eerste drie wedstrijden leverden een zege op voor Iserbyt en de laatste vier werden gewonnen door Van der Poel.

Dit keer ging Aerts er al in de tweede ronde vandoor met Iserbyt. Drie keer wist de klassementsleider een gaatje te slaan, maar drie keer kwam Iserbyt langszij.

Laatste wedstrijd

In de slotronde wisselden de twee zelfs voortdurend van positie, waarna Iserbyt in de laatste meters toesloeg. Volgende week zondag is in Hoogerheide de laatste wereldbekercross van het seizoen.

Bron: nos.nl