Zelfs gekneusd en gebutst is Van der Poel ongenaakbaar

0
543

Mathieu van der Poel heeft op grootse wijze de 61ste GP de Denain gewonnen. De Nederlander ging in de kasseienkoers in Noord-Frankrijk in de slotfase op de solotoer en hield aan de finishlijn het aanstormende peloton op drie seconden achterstand.

En dat terwijl zijn voorjaar vier dagen geleden voorbij leek toen hij in Nokere Koerse hard ten val kwam. Van der Poel hield daar echter geen breuken aan over, wel diverse kneuzingen en een pijnlijk gestel.

Toch verscheen Van der Poel vandaag aan de start en met nog zo’n 35 kilometer te gaan sloot hij samen met Alex Kirsch aan bij een dertien renners tellende kopgroep. Zijn ploeg Corendon had al twee man als hulptroepen meegestuurd naar het front.

Aansluiten en overnemen

In de slotfase reed Van der Poel uit de kopgroep weg. Kirsch en Mihkel Räim konden even volgen, maar met een imponerende versnelling reed Van der Poel beiden uit het wiel. Het peloton zette in de slotfase alles op alles, maar de Nederlandse alleskunner liet zich niet meer terugpakken.

Donderdag – een dag na zijn val in Nokere Koerse – verbeet Mathieu van der Poel de pijn en verkende hij het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Het leverde onderstaande reportage op.

Bron: nos.nl