Zilver met gouden randje voor parabaanrenster Norbruis op WK

0
365

De tweede dag van de WK parabaanwielrennen heeft drie Nederlandse medailles opgeleverd. Alyda Norbruis en tandemduo Vincent ter Schure/Timo Fransen wonnen in Apeldoorn zilver, terwijl het tandemkoppel Tristan Bangma/Patrick Bos brons veroverde.

Het zilver van Norbruis op de 500 meter tijdrit had een gouden randje. De drievoudig paralympisch kampioen in het parawielrennen moest in 2018 door een vernauwing van de liesslagader haar topsportprogramma inkorten en legde zich daarna toe op het parabaanwielrennen.

Tokio 2020

De vijfvoudig wereldkampioene op de tijdrit heeft die grote teleurstelling inmiddels verwerkt. “Ik ben al heel blij dat ik hier ├╝berhaupt bij ben en dankzij deze zilveren medaille blijf ik in ieder geval in de race voor de paralympische spelen van Tokio, daar houd ik me aan vast”, aldus de Friezin.

Ter Schure/Fransen greep zilver op de individuele achtervolging en Bangma/Bos was op hetzelfde onderdeel goed voor brons. De winst ging naar het Poolse team.

Donderdag was er al Nederlands succes voor Caroline Groot die in de C5-klasse goud won op de 500 meter tijdrit. Norbruis won vrijdag haar zilveren medaille in de klasse C2.

De vijf klassen geven de mate van beperking aan bij de sporters. C5 is de lichtste variant met beperkingen, terwijl de C1-klasse is voorbehouden aan atleten met een zware beperking.

Bron: nos.nl