Zirkzee scoort bij basisdebuut Bayern in duel met bizar slot

0
95

Bayern München heeft zonder enig probleem gewonnen van Hoffenheim (6-0), maar de voetbalshow eindigde op bizarre wijze. De wedstrijd werd na beledigende teksten over Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp even stilgelegd en daarop volgde een opmerkelijk statement van beide teams. Het basisdebuut van Joshua Zirkzee, die zijn derde doelpunt maakte, werd daardoor overschaduwd.

Al na twee minuten stond de koploper van de Bundesliga op voorsprong dankzij Serge Gnabry. De Duitse middenvelder zag zijn inzet via de keeper in het doel van Hoffenheim belanden.

Zirkzee dacht even later het zestienmetergebied in te kunnen lopen, maar hij werd gestuit door de verdediging van de thuisploeg. De bal kwam voor de voeten van Joshua Kimmich terecht, die met een schuiver doelman Oliver Baumann verschalkte.

Drie goals in vier optredens

Het derde doelpunt van Bayern München kwam op naam van Zirkzee. De 18-jarige Nederlandse spits wachtte geduldig in de punt van de aanval op de voorzet van Kimmich. Hij draaide vervolgens soepel weg en liet Baumann kansloos. Het doelpunt van Zirkzee betekent zijn derde goal in vier Bundesliga-optredens voor Bayern München.

Door twee doelpunten van Philippe Coutinho en een van Leon Goretzka werd de score nog verder opgevoerd. Bayern München staat nu vier punten los. Nummer twee RB Leipzig komt morgen nog in actie tegen Bayer Leverkusen.

Wedstrijd stilgelegd

Bij een 6-0 stand werd de wedstrijd door scheidsrechter Christian Dingert stilgelegd vanwege de misdragingen van de fans van Bayern München. Meerdere keren werd een spandoek getoond met daarop beledigende teksten over Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp.

Hopp ligt in Duitsland onder vuur vanwege de manier waarop hij de club leidt, omdat hij feitelijk grootaandeelhouder is. Dat is in de Bundesliga niet toegestaan en zorgt voor onbegrip bij fans van andere clubs. De geldschieter wordt verweten dat hij Hoffenheim op een onrechtmatige manier beter heeft gemaakt, waardoor de club nu in de subtop meedraait.

De wedstrijd werd nog wel uitgespeeld, maar de spelers hadden er weinig zin meer in. De spelers van Hoffenheim en Bayern München speelden de bal rustig naar elkaar over en wachtten tot de speeltijd voorbij was.

De nummer drie van de Bundesliga, Borussia Dortmund, won nipt van SC Freiburg. Jadon Sancho maakte na een kwartier spelen het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na een mooie passeeractie van Thorgan Hazard was het voor de Engelsman een koud kunstje om de bal binnen te tikken. Sancho staat nu op veertien Bundesliga-doelpunten en evenveel assists dit seizoen.

Bron: nos.nl