Zitten Bernal, Quintana en Urán tijdens Tour-start nog vast in Colombia?

0
95

Staat Egan Bernal op 29 augustus in Nice aan de start van de Tour de France om zijn gele trui te verdedigen? De Colombiaanse renner traint vanwege de coronapandemie al een tijd in zijn vaderland, maar daar gaan de grenzen pas twee dagen na de Tour-start weer open.

De Colombiaanse minister van Transport, Ángela María Orozco, liet weten dat het luchtruim en de landsgrenzen tot 31 augustus gesloten blijven. Dit als gevolg van de verlengde noodtoestand in het Zuid-Amerikaanse land, dat meer dan 17.000 positieve tests van het coronavirus telt.

Naast Tourwinnaar Bernal houden ook grote namen als Nairo Quintana (Arkéa-Samsic), Rigoberto Urán (Education First) en Fernando Gaviria (UAE-Team Emirates) in Colombia hun conditie op peil.

Speciale regeling?

Er wordt nog onderzocht of er een speciale regeling kan worden getroffen voor de renners. “Dat zal hopelijk mogelijk zijn”, vertelt Giuseppe Acquadro, die als manager meerdere Colombiaanse renners begeleidt, aan Cyclingnews. “Wedstrijden rijden in Europa is hun werk.”

Voor Bernal, die halverwege maart vanuit Europa terugkeerde naar zijn geboorteland, is al eerder een uitzondering gemaakt. Zo mocht hij eind april de training in Colombia weer hervatten van de burgemeester van zijn woonplaats Zipaquirá.

De 23-jarige renner mag, samen met vier andere profs voor wie de regeling is versoepeld, tussen 05.00 en 08.00 uur naar buiten om te trainen.

In Colombia werd in februari de Tour Colombia verreden. Verslaggever Han Kock was erbij en registreerde hoezeer wielrennen leeft in het Zuid-Amerikaanse land.

Bron: nos.nl