Zo zorg je er voor dat je zo min mogelijk zweet tijdens het sporten

0
601

Niets is vervelender dan overmatig zweten tijdens het sporten. Het voelt niet prettig aan en is ongemakkelijk. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat tijdens het sporten minder gezweet wordt. Graag delen we onze tips.

Kies de juiste sportkleding

Het is cruciaal om de juiste kleding te dragen. Kies voor polyester en niet voor kunstmatige stoffen. Polyester neemt geen vocht op en helpt het probleem te beheersen. Bamboe kleding werkt ook erg goed. De holle vezel structuur helpt het vocht op te nemen. Er zijn minder zweetplekken te zien of vervelende geurtjes. Kijk hier verder voor een goed sportshirt.

Goed en gezond eten

Het eten is bepalend voor hoeveel vocht er wordt uitgestoten. Het geldt voor het zweten en ook voor het plassen. Knoflook en uien hebben een ware reputatie hierbij. Het is dus belangrijk om deze te mijden. Het zal zorgen voor minder zweten tijdens het sporten. Ook kan het om andere voedingsstoffen gaan. Teveel water drinken of thee voor het sporten is niet verstandig. Niet alleen om het zweten, maar ook om een klotsbuik te voorkomen.

Bouw je conditie op

Het is belangrijk om in topconditie te zijn. Wanneer je een goede conditie hebt zal met een lagere hartslag gesport worden. Er zal dan ook minder gezweet worden. Het is goed om thuis oefeningen te doen, meer te lopen of op de hometrainer te gaan.

Een bezoek aan de dokter

Lijkt niets te helpen? Dan is het goed om een afspraak te maken bij een dokter. De dokter kan vaak persoonlijke tips geven. Ook kan de dokter gezondheidsproblemen ontdekken. Het is belangrijk om minder te zweten en om zo prettiger te sporten. Het kan soms een vicieuze cirkel zijn welke doorbroken moet worden. Anders eten, meer sporten om dan geleidelijk minder te zweten tijdens het sporten.