Zoon van trainer Grim tekent contract bij RKC

0
239

RKC Waalwijk heeft doelman Mike Grim, de zoon van hoofdtrainer Fred Grim, vastgelegd. De 22-jarige Grim, net als zijn vader een keeper, tekent een contract tot halverwege 2020.

Grim zal samen met Etienne Vaessen en Kees Heemskerk het keeperstrio voor dit seizoen vormen. In 2015 verhuisde Grim van de jeugd van Ajax naar Almere City FC. Hij tekende onlangs bij IJsselmeervogels (tweede divisie), maar vertrekt nu toch naar Waalwijk.

“We waren al enige tijd op zoek naar een extra doelman”, aldus Frank Mosselveld, algemeen directeur van RKC. “In de persoon van Mike hebben we die nu gevonden. Mike krijgt in Waalwijk de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en zijn potentie te laten zien.”

Vader en zoons in de eredivisie

Daarmee heeft de eredivisie dit seizoen weer een nieuwe vader-zoon-samenwerking. Vorig seizoen ging die eer naar VVV Venlo-trainer Maurice Steijn en zijn 17-jarige zoon Sem. In juni vertrokken zij samen naar Al Wahda, in de Verenigde Arabische Emiraten.

Ook Jordan van der Gaag zat vorig seizoen in de selectie van zijn vader Mitchell van der Gaag bij NAC Breda. Iets verder terug, in 2014, speelde Gino Bosz met zijn vader Peter Bosz als trainer bij Vitesse.

Bron: nos.nl