Zorgen bij PSV na rampweek: ‘Rug rechten en als mannen spelen’

0
335

Mark van Bommel maakt zich zorgen na een rampweek voor PSV, maar de trainer vindt dat het vertoonde spel ook voldoende aanknopingspunten biedt om het tij te keren.

“Het ligt zo dicht bij elkaar”, concludeert de oefenmeester na verlies tegen Ajax om de Johan Cruijff-schaal, uitschakeling door FC Basel in de Champions League en nu een gelijkspel tegen het gepromoveerde FC Twente in de eredivisie.

“Het is niet dat we totaal weggespeeld worden. De resultaten zijn niet goed, daar moet je niet moeilijk over doen. We hebben in ieder geval veel kansen gehad. Het voetbal is niet zo slecht.”

Het blijft echter onrustig in Eindhoven. Als het niet door de resultaten is, dan wel door de vele geruchten over transfers. Zelf gooide Van Bommel olie op het vuur door de begeerde Hirving Lozano in Enschede negentig minuten op de bank te houden.

“Nee, dat heeft daar niks mee te maken”, is Van Bommel stellig. De Mexicaan wordt in verband gebracht met Napoli, maar komt volgens zijn huidige trainer in deze vorm nog tekort voor PSV. “Ik vind die andere jongens beter.”

Van Bommel erkent dat PSV last heeft van ontwikkelingen de transfermarkt, maar dat hebben volgens hem ook anderen nog voordat de markt op 1 september sluit.

Verwijten

“Het is zaak dat we een vuist maken als team zijnde en niet elkaar dingen gaan verwijten”, vindt Denzel Dumfries, die PSV met zijn kopbal een punt bezorgde in Twente (1-1).

“De fans staan achter de ploeg”, benoemt hij het grootste pluspunt. “Dat hebben we nodig. Dan zorgen wij dat we onze rug gaan rechten, als mannen gaan spelen en punten gaan pakken.”

Bron: nos.nl