Zorgen over Italiaanse wielerklassiekers vanwege coronavirus: ‘Geen plan B’

0
197

De organisatie van de Italiaanse voorjaarsklassiekers maakt zich grote zorgen over het doorgaan van de wielerwedstrijden. De reden: het uitbreken van het coronavirus in Italië.

Onder ander Strade Bianche (7 maart), Tirreno-Adriatico (11-17 maart) en Milaan-Sanremo (21 maart) staan de komende maand op het programma.

“Er is geen plan B voor bijvoorbeeld Milaan-Sanremo”, zei Mauro Vegni van organisator RCS sport. “Net als iedereen maken we ons zorgen over wat er gebeurt. Tegelijkertijd hopen we dat de situatie de komende tijd zal verbeteren en dat het aantal gevallen niet zal toenemen,” aldus Vegni.

Vier doden

Milaan-Sanremo loopt deels door Lombardije. In deze regio zijn de afgelopen week vier doden gevallen en zeker tweehonderd mensen besmet geraakt met het virus. In het getroffen gebied is een aantal plaatsen van de buitenwereld afgesloten om verdere verspreiding te voorkomen.

Vegni is echter niet van plan het parcours van de wedstrijd aan te passen: “Het is niet zinvol om driekwart van de route af te snijden.”

Jumbo-Visma

De Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma houdt de situatie nauwlettend in de gaten. “Wij volgen de richtlijnen van NOC*NSF”, zegt een woordvoerder.

“Het is een beetje lastig om te zeggen waar het nu heen gaat. Nu wordt er nog gesproken over Milaan-Sanremo en in mindere mate de Tirreno. Maar straks staat de Giro al voor de deur. En als het virus overslaat naar Frankrijk, zal het vooral gaan over de Tour de France. We hebben er geen invloed op. We houden onze protocollen up-to-date en volgen ze.”

Het hoofd van de burgerbescherming in Italië is van mening dat het dankzij alle voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus veilig is voor toeristen om het land te bezoeken.

Bron: nos.nl