Zverev bezorgt Europa de Laver Cup na uitbrander van Federer en Nadal

0
290

De Europese tennissers hebben ook de derde editie van de Laver Cup gewonnen. In Genève haalde Alexander Zverev het beslissende punt binnen, maar hij had daarbij wel de hulp nodig van zijn coachende teamgenoten Roger Federer en Rafael Nadal.

De Duitser dreigde in de laatste wedstrijd tegen Milos Raonic van Team Wereld in de heksenketel zijn concentratie te verliezen toen hij de tweede set verloor. Mopperend zocht hij de kleedkamer op en zijn twee illustere teamgenoten liepen met hem mee.

“Geen negativiteit meer! Als jij een punt verliest, is het altijd: zie je wel, ik wist het. Bij ieder punt dat je nu wint, zeg je ‘kom op’en ieder punt dat je verliest neem je als een man”, beten Federer en Nadal hem toe. De op scherp gezette Zverev won daarna overtuigend de beslissende break.

Roger Federer en Rafael Nadal vielen dit weekend vaker op als coach. Vooral de Spanjaard liet zich op dat vlak gelden. Zie onderstaande berichten op social media.

Aan de hand van Federer en Nadal had Europa zowel na de eerste als na de tweede dag een voorsprong. Maar op dag drie meldde Nadal zich af met een polsblessure. Zijn vervanger Dominic Thiem verloor van Taylor Fritz, die Team Wereld dicht bij de zege bracht.

McEnroe wordt moe van Europa

Federer bracht de spanning terug met een zege op John Isner, waarna Zverev voor de slotpartij aantrad tegen Raonic. “Ik begin zo langzamerhand heel moe van jullie te worden”, zei John McEnroe, de coach van Team Wereld, tegen het door Björn Borg aangevoerde Europa.

Volgend jaar heeft McEnroe het thuisvoordeel. Dan zal de Laver Cup in Boston gespeeld worden.

Bron: nos.nl