Zwaarden kopen

0
723

Zwaarden zijn al eeuwenoud en worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Vroeger werden deze gebruikt als strijdwapen, in de loop van der jaren maakten schietwapens steeds vaker plaatsen voor zwaarden. Zwaarden worden dezer dagen alleen maar gebruikt in het schermen of bij het geven van demo’s. Er zijn veel ridderlijke toernooien waarbij er gestreden wordt met zwaarden, hierbij vallen geen gewonden of doden. Bij deze sport kunnen de ridders punten maken door elkaar op het harnas te raken. Deze sport kun je vergelijken met schermen, schermen is erg populair. Het is zelfs zo populair dat het een olympische sport is geworden. In dit artikel wordt het gebruik van zwaarden verder toegelicht.

Lage landen riddertoernooi op Kasteel Doornenburg

Ieder jaar vindt er het lage landen riddertoernooi plaats in Doornenburg. Dit is het mooiste middeleeuwse ridderfestijn. Het is een ontzettend gaaf authentiek riddertoernooi. Ridders gaan de strijd aan met elkaar met zwaarden en lansen, zowel met en zonder paard. Het is voor zowel volwassenen en kinderen erg gaaf om naar te kijken. Het ridderfestijn is een unieke gelegenheid in Nederland, nergens anders wordt er zo’n toernooi gehouden. De aanwezigen wanen zich totaal in de middeleeuwen. Tijdens deze dagen kun je kennis maken met het middeleeuwse leven rondom het kasteel. Kasteel Doornenburg verandert in een waar middeleeuws spektakel. Er komen deelnemers uit verschillende landen naar Doornenburg, hierbij kun je denken aan landen zoals: Frankrijk, België en Tsjechië. De deelnemers horen bij bepaalde groepen, dit zijn vaak organisaties die vaker mee doen aan dit soort toernooien. Deze doen dit voor de hobby. Het toernooi vindt plaats in een weekend, op het programma kun je zien welke activiteiten waar en hoe laat zijn. Er staan veel winkeltjes en kraampjes op het toernooi welke middeleeuwse spullen verkopen. Zo kun je er een prachtig nep zwaard kopen. Een zwaard kopen is legaal mits deze voldoet aan bepaalde eisen. Is jouw kind helemaal gek van King Arthur? Geef dan een excalibur zwaard cadeau! Dit is een prachtig cadeau waar jouw kind mee kan spelen, deze kun je uiteraard van hout kopen.

Schermen

Schermen is een vechtsport waar gebruik wordt gemaakt van slag en/of steekwapens zoals een zwaard. Deze sport is ontstaan in de middeleeuwen toen ridders gebruikt maakte van oefenduels. Er gebeurde regelmatig ongelukken bij het oefenen met echte zwaarden, om deze reden zijn de wapens aangepast. In het hedendaagse leven is schermen een professionele sport, zelfs zo professioneel dat het een officiële olympische sport is. Er zijn strenge regels opgesteld om de veiligheid te waarborgen. De invoering van het masker behoort tot een van die regels. Schermen gaat ontzettend snel, je kan op televisie haast niet zien of iemand wordt geraakt. Hierdoor wordt er gebruik gemaakt van elektronische apparatuur. Deze zogenaamde treffer registratie apparatuur registreert waar en hoe de schermen worden geraakt. De materialen van het schermen zijn online verkrijgbaar. Deze bestaan uit een pak, gezichtsbeschermer, laarzen, handschoenen en een wapen. Je zult dus een zwaard moeten kopen voordat je begint met schermen. Er zijn drie soorten zwaarden namelijk: een floret, en sabel en een degen.