Zwak Feyenoord lijdt tegen Lyon derde nederlaag in voorbereiding

0
86

Het mooiste nieuws voor Feyenoord kwam voor de wedstrijd met de contractverlenging voor Arne Slot tot medio 2025. Het oefenduel met Olympique Lyonnais in De Kuip toonde aan dat er nog veel werk aan de winkel is. De Franse ploeg van Peter Bosz won met 2-0.

Slot hoopt nog op meerdere versterkingen voor Feyenoord deze transferperiode en het optreden tegen Lyon toonde andermaal aan dat dat broodnodig is. Tegen Lyon startten twee nieuwkomers, Danilo en Javairô Dilrosun.

De 18-jarige Mimeirhel Benita uit de eigen jeugd stond rechtsback in een elftal met met verder vertrouwde namen. Gernot Trauner en nieuweling Mats Wieffer ontbraken vanwege blessures. De laatste aanwinst Sebastian Szymanski was present, maar de Poolse middenvelder kwam niet in actie. Lyon maakte nog geen gebruik van de van Ajax overgekomen Nicolás Tagliafico.

Na een gezapig eerste half uur opende Alexandre Lacazette, deze zomer na vijf jaar Arsenal teruggekeerd op het oude nest, de score tegen Feyenoord. De Franse spits haalde van zo’n 30 meter uit en de bal ging via de binnenkant van de paal binnen. Jeff Reine-Adélaïde maakte er op slag van rust 0-2 van.

In de tweede helft voerde Slot veel wissels door en werd Feyenoord iets gevaarlijker. Lyon-doelman Anthony Lopes redde op een inzet van Danilo en ook de van AZ overgekomen invaller Mohamed Taabouni en Alireza Jahanbakhsh waren dicht bij een goal.

Het was al met al veel te mager om Lyon te verontrusten en het publiek te vermaken. Feyenoord leed zijn derde nederlaag deze voorbereiding.

Feyenoord hoopt zich op korte termijn te versterken met de Mexicaanse spits Santiago Giménez. De club is ook op zoek naar een linksback.

“We zijn nu druk bezig met versterkingen”, zei Slot na afloop. “Het is duidelijk dat er nog wat bij moet. Maar ik had wel gehoopt dat we iets verder zouden zijn met versterkingen.”

B-team AZ verslaat Schoutens Bologna

AZ sloot de voorbereiding op het nieuwe seizoen zondag af met een overwinning op Bologna in Alkmaar: 1-0. Tussen de twee wedstrijden tegen Tuzla City in de tweede voorronde van de Conference League in zette AZ-coach Pascal Jansen niet zijn vaste waarden op.

Zo kwamen onder anderen Robin Lathouwers, Maxim Dekker, Fedde de Jong, Myron van Brederode, Yusuf Barasi en Zico Buurmeester. Laatstgenoemde werd matchwinner na voorbereidend werk van Van Brederode. Bij Bologna deed Oranje-international Jerdy Schouten mee.

Bron: nos.nl