Zwak Juventus met De Ligt wordt gespaard door Fiorentina

0
263

Juventus heeft in de Serie A voor het eerst punten laten liggen. Op bezoek bij Fiorentina werd het 0-0 en daar kwam de landskampioen nog goed mee weg.

Trainer Maurizio Sarri zat na een longontsteking voor het eerst op de bank bij Juventus. Hij zal voor de televisie opgelucht hebben ademgehaald na de ontsnapping tegen Napoli (4-3), de topper waarin Matthijs de Ligt een moeizaam debuut beleefde.

Ook nu had De Ligt de handen vol aan de behendige Federico Chiesa, die een paar kansen om zeep hielp. De jonge Nederlander liet zijn teamgenoten even zweten met een slechte terugspeelbal op doelman Wojciech Szczesny, maar Franck Ribéry kon niet profiteren.

De 36-jarige Fransman debuteerde in de basis en deed dat naar behoren. In de 68ste minuut kreeg hij een staande ovatie van het thuispubliek toen hij het veld verliet voor een andere zomeraankoop: Kevin-Prince Boateng.

Fiorentina verdiende de zege, maar kreeg die niet. Het grootste wapenfeit van Juventus was een mislukte omhaal van Cristiano Ronaldo diep in de tweede helft.

Bron: nos.nl