Zware blessure voor mountainbikester Neff na crash tijdens training

0
205

De Zwitserse mountainbikester Jolanda Neff is bij een training in Pisgah Forest, North Carolina zwaar ten val gekomen tijdens een training. De wereldkampioene van 2017 liep daarbij een gebroken rib, een klaplong en een gescheurde milt op, waardoor interne bloedingen ontstonden.

De 26-jarige Neff, een van de kandidaten voor olympisch goud bij het mountainbiken komende zomer in Tokio, verbleef daardoor drie dagen in het ziekenhuis in het Amerikaanse Asheville. Via social media maakte ze vandaag zelf melding van haar ongeluk.

“Ik schatte een bocht in een afdaling verkeerd in. Ik raakte op hoge snelheid van de weg en crashte op een stapel houtblokken”, schrijft Neff, die nog steeds veel pijn zegt te hebben. “Ademhalen kost moeite, maar mijn toestand is stabiel. Ik mag van geluk spreken in zulke goede handen te zijn.”

Neff is een grote naam in het mountainbiken. Ze veroverde viermaal de Europese titel en werd wereldkampioen in 2017.

Ook in het veldrijden timmert ze aan de weg. Op de WK van afgelopen seizoen eindigde zij als zesde en dit jaar stond het wereldkampioenschap op 1 februari in haar geboorteland opnieuw op haar agenda. Die deelname is vanwege het ongeluk echter onzeker.

De Olympische Spelen staan vooralsnog niet op de tocht voor Neff.

Bron: nos.nl