Zwitserse competitie op 8 juni hervat, Italië denkt aan ‘lijn-Nederland’

0
89

De Zwitserse voetbalcompetitie mag vanaf 8 juni worden hervat. De regering heeft de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus woensdag eerder dan verwacht versoepeld. Clubs moeten het seizoen voorlopig zonder publiek uitspelen.

Bij de zuiderburen in Italië leeft de stille hoop dat de voetbalcompetitie nog kan worden hervat, maar de Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, adviseert de clubs zich op volgend seizoen te richten.

“Ik denk dat het steeds lastiger wordt om deze voetbalcompetitie nog te hervatten”, vertelde Spadafora, die er over nadenkt het voorbeeld van Nederland en Frankrijk, waar de competities al zijn beëindigd, te volgen. “Misschien moet dat een soort van Europese lijn worden.”

27.000 doden

Sportploegen in Italië, waar ruim 27.000 mensen aan het coronavirus zijn overleden, mogen vanaf 18 mei weer trainen. “Als het seizoen bij ons al wordt hervat, dan kan dat alleen achter gesloten deuren”, aldus de minister. “Maar ik heb er echt een hard hoofd in…”

De Serie A, waar onder anderen Matthijs de Ligt (Juventus), Stefan de Vrij (Internazionale) en Marten de Roon (Atalanta Bergamo) actief zijn, ligt sinds 9 maart stil wegens de uitbraak van het coronavirus. Juventus is, met nog twaalf speelronden te gaan, koploper.

In de Zwitserse competitie, die ook in maart werd stilgelegd, staat St. Gallen bovenaan. Young Boys staat tweede, met evenveel punten maar een slechter doelsaldo. Nummer drie Basel volgt op 5 punten.

Bron: nos.nl